728x90 AdSpace

  • Latest News

    Monday, June 22, 2009

    Kem Berambeh Selaseh 4



    "Kem Berambeh Selaseh? Apa nama ya?" tanya seseorang.

    "Nok selaseh yang minum dengan aek snow bandong ya ka? Nok kedak telor katak ya ka? Yang salu kita minum bulan posa ya?" sampuk rakannya.

    Seorang lagi ketawa kecil, mendengarkan reaksi di kalangan teman, "Bah, Kem Berambeh Selasih tok apa programnya?"

    -_-" Seorang berkerut dahinya. Dia mengesat peluh yang menitik umpama hujan itu. Dia telah dihujani dengan lebat berbagai soalan.

    Kata Luffi, "Rilek lok. Kesian Bang Hisyam kitak. Berpeloh ajak nya mok njawab kita."

    Lelaki yang berpeluh tadi mengesat dahinya, seraya berkata, "Kem Berambeh Selaseh 4 tok ditunggah juak KBS 4."



    "Siapa pesertanya Bang Hisyam?"

    "Pesertanya ialah mahasiswa tahun satu Islam Sarawak yang baruk mendaftar di universiti masing-masing. Program tok, bukan untuk mahasiswa UIA jak. Tapi, kita nunggah mahasiswa-mahasiswi yang belajar di Semenanjong tok. Nok senior-senior ya, sangat-sangat dialu-alukan juak."

    Mengangguk, kata Raziman, "Oooo... duhal. Ingatkan kamek urang ajak. Rami-rami tok, baruklah kamboh!"

    Tambah Hisyam, "Kitak urang tunggahlah rami-rami kawan-kawan torang di universiti lain-lain. Dipolah di Kem Rimba Sungai Congkak di Ulu Langat, Selangor. Sia ada jeram. Hehehe." Keningnya terangkat.

    Kata Hisyam lagi, "Program tok, insya-Allah kita polah 31 Julai sampeilah 2 Ogos."

    Tanya Lutfi, "Program tok kedak ne bah?"

    Jawab Hisyam, "Program tok, program alu-aluan yang bertujuan untuk berjumpa dan berkenalan dengan kawan-kawan kita di sitok. Sak kita ada rasa kebersamaan. Sak kita datang sitok, ada benda yang kita dapat polah. Sak kita kelak balit sinun, kita dah ada bekal mok diembak. Sak kita di sitok, kita selamat daripada hanyut ke siney-siney."



    Tambah Hisyam sambil tersengih, "Rugi torang sik ngekot program tok."

    Seru Lufti dengan bersemangat, "Yoh, ju, kita tunggah kawan-kawan kita rami-rami!"

    Kenang-kenangan Kem Berambeh Selaseh 3 di pautan ini.


    Berjasa Kepada Masyarakat
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    8 comments:

    miZz AisYah said... 7:44 PM, June 22, 2009

    salam..
    kmk musykil la bla dialog ya berlaku??
    hahaha...
    btw, bang hisyam dah ada kat smnanjong kah?
    x da tangga nya pun ria..
    hahahaha...
    pa pun, x sabar nantik kbs 4 tok! macam bez jak...
    hahaha....
    wasalam..

    Ahmad Safiuddin B. Zamani said... 12:25 AM, June 23, 2009

    bah...ju kita ngamboh kem rimba ria!(^^)

    Anonymous said... 11:10 AM, June 23, 2009

    -_-" Nama lagik lakonan. Macam iklan promosi bah. Boleh juak shooting siney-siney nak?

    Huhu...

    -Azrul-

    Nokkota said... 12:46 PM, June 23, 2009

    betul ya bang azrul..

    Ahmad Safiuddin B. Zamani said... 10:57 PM, June 23, 2009

    seloka hisyam n bg azrul..hihihi

    azam ahmed said... 12:26 AM, July 01, 2009

    salam, torang boleh masuk ke http://muslimnetwork.wordpress.com/category/perkepis/ untuk melaporkan nama torang, sapa2 yang berminat lah untuk pegi ke KBS4 tok.. selamat melapor...

    azam ahmed said... 12:33 AM, July 01, 2009

    assalamu 'alaikum. kepada sesiapa yang berminat, boleh juak nulis nama di ruangan komen blog tok, http://muslimnetwork.wordpress.com/category/perkepis/ ok, sesiapa yang mauk ngikot, ju nulis nama gik, selamat berKBS4. :)

    NABIELAH MUHD FARID said... 11:51 PM, May 04, 2010

    kmk mk ikut kbs4 tok..nma mek Nabielah Binti Muhammad Farid

    Item Reviewed: Kem Berambeh Selaseh 4 Rating: 5 Reviewed By: PERKEPIS
    Scroll to Top